Woningcorporaties

Het aanbod van de woningcorporaties is erg gewild. Daarom wordt er een inschrijflijst gehanteerd:

 1. Selecteer een woonruimte van een woningcorporaties: Servatius, Maasvallei of Woonpunt.
 2. Selecteer ‘Schrijf je nu in’, waarmee je een plek op de lijst krijgt.
 3. Op zondag om 24:00 uur sluiten de lijsten en krijg je een e-mail over je plek.
 4. Degene die de langste inschrijftijd bij Maastricht Housing heeft, krijgt als eerste de kans om op de woonruimte te reageren.
 5. Als je de eerste op de inschrijflijst bent, kun je het aanbod uitstellen, accepteren of weigeren via je Myhousing account (mijn bemiddelingen). Een actie is binnen 24 uur verplicht. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de contactgegevens van de huidige huurderof het telefoonnummer/adres van de betreffende woningcorporatie (indien de woning per direct vrij is en er dus geen huurder meer woont). Dit geeft je de mogelijkheid om de woonruimte te bezichtigen.
 6. Mocht deze de woonruimte weigeren of niet op tijd reageren, dan kan de tweede op de lijst gaan bezichtigen.

Belangrijke informatie:

 • Alle woonruimtes aangeboden door woningcorporaties zijn ongemeubileerd en zijn exclusier vloeren, gordijnen, plafondlampen of keukenapparatuur; je moet meestal alles zelf kopen.
 • Je kunt je alleen inschrijven op één aanbieding per week, als je je voor meer dan één aanbieding inschrijft, is alleen je laatste inschrijving van toepassing.
 • Je hebt altijd toegang tot de inschrijflijst via MyHousing waardoor je je kansen op het krijgen van de accommodatie kunt inschatten. Alleen de eerste 5 kandidaten komen echter in aanmerking voor een bezichtiging!
 • Als je als eerste eindigt op de lijst, kun je een beslissing twee keer uitstellen, telkens twee werkdagen. Daarna wordt de aanbieding automatisch overgedragen aan de volgende persoon op de lijst.
 • Het is belangrijk om te weten dat bij het toewijzen van een accommodatie de uiteindelijke beslissing bij de betreffende woningcorporatie ligt!
 • Let op: de standaard opzegtermijn voor het beëindigen van de huurovereenkomst is één maand, maar als je de woning accepteert kun je je, voor 6 maanden, niet langer inschrijven voor een nieuwe inschrijfronde van de woningcorporatie!
 • Let op: woningcorporaties hanteren een maximale leeftijdsgrens tot 27 jaar!


Extra informatie

Heb je nog aanvullende vragen over het nomineren van een student of over de inkomensgrens die woningcorporaties hanteren? Klik dan HIER.